5 potentiële plotlijnen voor een Jesse Klaver/Rob Jetten fanfictie

Recentelijk heeft de Redâkkie een stijging in internet-amateurkunst vastgesteld die direct gebaseerd is op de fictieve (of vermeende?) seksuele tensie tussen voormalige D66-lijsttrekker Rob Jetten en de GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver.

Als iemand wiens levenstaak het is om dingen flink ongemakkelijk voor iedereen te maken, ben ik een jonko gaan roken en heb 10 concepten voor mogelijke fanficties bedacht die het idee van een Klaver/Jetten-romantiek glorificeert.

Sommige van deze ideeën zijn gebaseerd op Jetten’s en Klaver’s daadwerkelijke levens en activiteiten als kamerleden. Andere ideeën zijn zogenoemde AU’s (alternate universes), waarin Jetten’s en Klaver’s persoonlijkheden gebruikt worden in andere settings. Bijvoorbeeld: In een AU met een verhaallijn in de middeleeuwen zou Klaver een hofnar en Jetten een koning kunnen zijn

1. The Only Side-Effect to Loneliness is You

Deze fanfictie is vernoemd naar het nummer “Side Effects” van The Chainsmokers.
Rob Jetten is in dit verhaal een flamboyant-homoseksuele nachtclubbezitter die door middel van geld alles kan hebben – behalve echte liefde. Hij wordt verliefd op Jesse, één van zijn serveerders. Jesse’s collega’s waarschuwen hem voor Rob maar hij weigert te luisteren.
Kan Rob zijn ijzeren facade laten vallen en Jesse in zijn hart laten?

2. Eerst het onderwijs, dan elkaar naaien

Rob Jetten en Jesse Klaver zijn klasgenoten op een streng-christelijk gymnasium. Na een hete 10 minuten in de jongensdouche ontdekken zij hun gevoelens voor elkaar.
Wopke Hoekstra, jaloers en gefrustreerd dat hij niet de ontvanger van Jesse’s verlangen mag zijn, verklikt de twee bij hun mentor Theo Hiddema. Die zou meteen hun ouders bellen… als hij zelf geen affaire met de collega Thierry Baudet had.

3. Op je knieën, kutfeut!

Jesse, kersverse student, is net vanuit Amsterdam naar Delft verhuisd. Hij schrijft zich meteen in bij DSB, waar de top-hunk van het rugbyteam en veelbelovende student Rob Jetten momenteel de praeses van is.
Jesse krijgt te horen dat hij in het herenhuis waar Rob Jetten woont twee weken als feut gaat doorbrengen. Gaat Jesse alleen voor tandenborsteltaakjes worden gebruikt, of komen er nog andere dingen bij?

4. (Amsterdam) West Side Story

De twee streetgangs, Gr33nLeft en Digg66, hebben al sinds meerdere jaren een intense vete. Om voorgoed te bepalen welke gang de overhand op de koude straten van Amsterdam heeft, wordt een mesduel afgesproken tussen Robby Jetblaze en Jessie Clapper.
Wat niemand weet – zij zijn al sinds hun middelbare schooltijd samen en hun liefde werd een taboe sinds Robby zich aansloot Digg66 en Jessie bij Gr33nLeft. Sterft één van hen bij het duel en neemt daardoor de liefde mee het graf in?

5. Nooit goed genoeg

Jesse en Rob zijn buren – ze drinken bier samen, kijken elke week samen de Eredivisie en communiceren constant met elkaar via de app over nieuwe IKEA-meubels.
Paar maanden later trekt Sigrid Kaag, een gescheiden vrouw die op elk emotioneel vlak koud is, de buurt in.
Op een dag nodigt Sigrid de twee mannen uit voor een wijntje… met psychedelische toevoegingen. Rob en Jesse worden de film waarvan Sigrid Kaag de regisseuse is. Waar de eerste scène plaatsvindt? Op een bonten tapijt met tijgerprint.